מגזין אדי דגים

מתכונים לסבידה – דיונון

קונפי סבידה  בסיר בינוני מניחים את הגופים והראשים של הסבידות, ½ סבידה לסועד. יוצקים שמן רגיל, וכדי להעניק לו צבע וטעם מוסיפים כמות זהה של שמן זית כמעט עד כיסוי הסבידות. מוסיפים קמצוץ מלח, פלפל שושקה מתוק, 2 עלי דפנה ו-5 כדורי פלפל אנגלי למי שאוהב. מניחים על הסבידות צלחת כדי למנוע אפשרות שיצופו, מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים את האש, ומבשלים עוד 15 דקות בשמן המבעבע קלות. טועמים. בשלב זה על הסבידות להיות כבר אכילות אבל לא רכות יתר על...

מתכוני סרדין

סרדינים כבושים  קונים קילוגרם סרדינים מנוקים ומקושקשים. באופן כללי עדיף לבחור סרדינים באורך אצבע ולא קטנים יותר, גם כי הם עסיסיים יותר וגם כי הכנתם כרוכה בפחות עבודה. מובן גם שעדיף לרדת השכם בבוקר לנמל ולחכות לסירות החוזרות מהים, או לפחות לבקש מהדייג את הדגים הטריים ביותר. בעזרת סכין חדה חותכים את הסרדין לאורכו, מכיוון הראש לזנב, ובעזרת שתי אצבעות עוברים לאורך האדרה כדי לחשוף אותה. מושכים את האדרה החוצה מכיוון הזנב עד הראש, יחד עם הראש. פורשים את הסרדין ומשטחים...

שרימפס על האש

שמחים לצרף להנאתכם מתכון לשרימפס ג'מבו על האש מתכון מאוד פשוט מורכב ממצרכים שנמצאים בהישג יד מצרכים למתכון שרימפס על 900- 1000 גרם שרימפס טרי ג'מבו וקלוף כוס ורבע שמן זית 4 בצלים בינוני קצוצים דק רבע כוס מיץ לימון סחוט טבעי 3 שיני שום כתושים חופן פטרוזיליה קצוצה דק אופן ההכנה: הגריל צריך להיות מוכן וכל הפחמים דולקים מערבבים בקערה גדולה יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, הבצלים שום והפטרוזיליה. מכניסים פנימה גם את השרימפס הקלוף והנקי ומערבבים היטב, מכניסים את הקערה לשעה למקרר ומכנסים כדי שהשרימפס יספוג...

מתכונים לשרימפס

קרפצ'ו שרימפס  מסירים את הקליפה, מנקים גם את הקיבה באמצעות הסרת החוט השחור באמצע גב השרימפ, ושוטפים במים. כשהשרימפ יבש, פורסים בעדינות פרוסות אלכסוניות ברוחב ½ סנטימטר, מתבלים אותו במעט מלח ושמן זית, וזהו. אין להוסיף יותר מדי טעמים ותבלינים כי טעמו של השרימפ הנא עדין מאין כמותו.    קוקטייל שרימפס מכינים 6-4 יחידות שרימפס לכל סועד. מרתיחים מים עם מעט מלח ולימון, וחולטים את השרימפס המנוקים 3-2 דקות, לא יותר. מוציאים את השרימפס לקערה עם מי קרח, ולאחר שהתקררו לגמרי, מקלפים...
Call Now Button דילוג לתוכן