מצרכים :

פילה פלמידה 500 גרם נקי מעצמות עם עור

 מעט מלח, פלפל שחור, טימין .

חמאה או שמן זית

3 גזרים חתוכים לאורך

2 בצלים  אדומים קטנים  חתוכים ל4 כל אחד

חצי כפית סוכר חום

מספר עלי מרווה

3 עלי רוזמרין

2 שני שום

5 גרם סוכר חום

חצי כף פפריקה מתוקה

שתי כפות לימון כבוש טחון

מומלץ רבע קצת פרג

שעועית ירוקה חלוטה (7 יחידות)

מספר עלי תרד ירוק

רבע כוס גרגירי חומוס מבושל (אפשר מקופסת שימורים)

מספר עלי כוסברה ירוקה

מומלץ 2 עלי בזיליקום

שתי כוסות ציר דגים שנספר עליו במשך.

הכנת הציר: לוקחים את עצם הדג (הידרה), עם רבע  מהגזרים ורבע מהבצלים,  כרישה, רסק עגבניות, פלפל אנגלי ועלי דפנה. מבשלים עד רתיחה, מסננים ומקררים.

הכנה: מתבלים את הדג במלח, פלפל שחור ומעט טימין וסוגרים על המחבת. מכניסים לתנור. ביחד עם הדג צולים על המחבת שלושה רבעים של בצל ושלושה רבעים של גזר, לאחר שהוצאנו את הדג שופכים למחבת את ציר הדגים, שמים כף מהלימונים הכבושים הטחונים, כפית פפריקה, כוסברה קצוצה גס, מערבבים הכל לרוטב אחיד, טועמים ומאזנים טעמים עם מלח ומעט סוכר. שמים ירקות טריים שחלטנו לפני- שעועית ירוקה וברוקולי, שמים עלי תרד טריים . מוציאים את הדג מהתנור, שמים אותו במחבת ומגישים.

Call Now Button
שינוי גודל גופנים