קונפי סבידה 

בסיר בינוני מניחים את הגופים והראשים של הסבידות, ½ סבידה לסועד. יוצקים שמן רגיל, וכדי להעניק לו צבע וטעם מוסיפים כמות זהה של שמן זית כמעט עד כיסוי הסבידות. מוסיפים קמצוץ מלח, פלפל שושקה מתוק, 2 עלי דפנה ו-5 כדורי פלפל אנגלי למי שאוהב. מניחים על הסבידות צלחת כדי למנוע אפשרות שיצופו, מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים את האש, ומבשלים עוד 15 דקות בשמן המבעבע קלות. טועמים. בשלב זה על הסבידות להיות כבר אכילות אבל לא רכות יתר על המידה. מכבים את האש ומשאירים אותן בשמן עד לקירור. מוציאים את הסבידות ומניחים בצלחת. את השמן מסננים לתוך כלי, ועכשיו הכול מותר.

פסטה עם קונפי סבידה

מבשלים חבילת פסטה ארוכה לפי הוראות יצרן, חותכים גוף של סבידה אחת לרצועות של סנטימטר אחד, ואת הראש מחלקים לשלושה חלקים ומניחים על הפסטה. יוצקים מעל כמה כפות מהשמן שבו בושלה הסבידה, מוסיפים קמצוץ מלח או כמה טיפות רוטב דגים מוכן שנמכר בחנויות למזון אסייתי, מפזרים מעט עלים טריים של כוסברה וכמה עגבניות שרי חצויות, ומגישים.

סלט סבידה תאילנדי 

קולפים פפאיה ירוקה וממשיכים לגלח רצועות בקולפן. את הרצועות מניחים בקערה, מוסיפים 3 שיני שום קצוצות, כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ דק, ½ כפית צ’ילי קצוץ דק, מיץ מלימון אחד, כפית רוטב דגים ו-½ כפית סוכר ומערבבים. כעבור 2 דקות מוסיפים לתערובת רצועות דקות וקרות של סבידה אחת, מסוננת מהשמן שבו בושלה (ראו קונפי סבידה לעיל), מערבבים, מניחים במרכז צלחת לבנה וגדולה, ומגישים.

   מתכונים מספרו של גיל ססובר.

Call Now Button
שינוי גודל גופנים